Powered By Blogger

onsdag den 20. august 2014

Onsdag d. 20 august

I går blev jeg indskrevet på Clark High School som junior. Fordi jeg er på udveksling vil de ikke lade mig dimittere, så i stedet for vil jeg få et diplom der siger, at jeg har gået på skolen og har bestået.
Det er en stor skole, med ca 2800 elever.


Skolen består af fire bygninger, der danner en firkant, og inde i midten af firkanten er der et lille udendørs område hvor man spiser frokost eller laver skolearbejde.

For et par dage siden blev Barb og jeg inviteret til en YFU-komsammen. Der kom kun et par familier ud over os, og jeg mødte en pige fra Oslo, som jeg kom rigtig godt ud af det med.
Ham der holdte det bor i et hus lige ud til en stor å. Vandet var dejlig varmt, ferskvand, og så blev det hurtigt meget dybt.


Hans navn var Ben Baker, og jeg brugte ca 15 min på at lære ham en smule dansk, hvorefter han introducerede mig for vanilje is med cola.... Det var godt nok specielt.. Er ikke helt sikker på om jeg kan lide det eller ikke..
Vi var også i biffen, hvor vi så en film der hedder Lucy. Jeg synes egentlig den er ret god. Nå men.. den biograf vi brugte have for det første utrolig god benplads. Der var omkring 1 1/2 meter til den næste række. For det andet var der et langt bord, der fulgte sæderne på hver række. Da Barb stak et menukort i hånden på mig blev jeg noget forvirret, men vi bestilte aftensmad, og spiste i biografen mens vi så film 👍👍
I løbet af filmen kom tjeneren hen til os og spurgte om vi manglede noget.

Maden herovre er meget anderledes. Man kan købe næsten alle retter på frost, så man bare skal tø dem op i mikroovnen..
Marghrita kom d. 18 om aftenen, så om morgenen fik vi morgenmad fra et sted der hedder Taco Cabana. Det er et mexicansk sted, og morgenmaden var en madpandekage med enten bacon og ost, baked beans og ost, kartofler og ost eller chorizo og ost..
En dag da jeg bad Barb om at købe rosiner hjem, købte hun rosiner pakket ind i en slags yoghurt.. Hun troede ikke at man kunne spise normale rosiner uden først at putte dem i brød eller kage el.lign.


De smager af H til... fy for pokker :(

onsdag den 13. august 2014

Onsdag D. 13 august

Clark High School, hvilket er den skole jeg skal gå på, kræver, at jeg tager en engelsk test. Testen er delt op i tre dele, en tale del, en læse del og en lytte del.
Jeg tog testen i går, og det foregik på et service kontor i den anden ende af byen. Testen startede 8.15, så pg.a. trafik og vejarbejde, kørte vi allerede 7.15.

Jeg blev kaldt ind i et rum sammen med en dame, og så gik tale delen i gang. Hun pegede på nogle billeder, bl.a. en stol, værktøj, et teleskop og et tastatur, og spurgte hvad det var, og hvad man brugte dem til. Derefter fik jeg af vide, at jeg skulle spørge om hjælp til forskellige ting, bl.a. at finde et klasselokale og finde en bestemt person.
Til lytte delen skulle jeg høre en historie, og derefter svare på 4 spørgsmål. Jeg fik i alt 4 historier.
Til læse delen skulle jeg læse en tekst og svare på spørgsmål. Til den del fik jeg 40 min. til at løse opgaverne, og der var 40 spørgsmål delt ud på 7 tekster.
Barb sad og ventede i venteværelset lige fra da jeg gik ind, til jeg var helt færdig.

Jeg var alene gennem alle delene, bortset fra en dame der bl.a. holdte øje med tiden.

Da jeg var færdig, ventede jeg en halv time, og så kaldte damen mig ind i rummet igen. De havde regnet ud hvor mange procent jeg havde svaret rigtigt i alle delene, og de puttede mig i gruppe 4 ud af 5, hvor 5. gruppe er den aller bedste. Tilsidst konkluderede hun bare, at jeg ikke havde brug for nogen form for støttepædagog.

Jeg fik nogle papirer hvor der stod, hvordan jeg havde klaret de forskellige tests, som jeg skal aflevere når jeg skal indskrives på skolen d. 19.

fredag den 8. august 2014

Fredag D. 8 august

Jeg er kommet godt til Texas, og kommer rigtig godt ud af det med Barb. Jeg ankom d. 6 kl lidt over 10 om aftenen, hvilket betyder at jeg har haft ca 26 timer uden søvn. Det er jo umuligt at sove i en flyver..
Barb og hendes 22-årige tidligere danske udvekslingsstudent Lotte tog imod mig i lufthavnen. Da vi kom hjem viste hun mig hurtigt rundt i hendes hus, og derefter gik jeg direkte i seng.
San Antonio er 7 timer bagud.

Før jeg rejste skulle jeg en tur på den amerikanske ambassade for at få mit visum. Rigtig mange udvekslingsstudenter fik deres pas og visum efter et par dage, men pg.a. en fejl ved ambassaden der betød, at de ikke kunne udskrive visum, fik jeg først mit 3 dage før jeg skulle rejse. Flyveturene gik godt, selvom maden var så rædsom at jeg gav det til nogle der gad at spise det.

Margherita kommer først d. 19, så indtil da er det bare mig, Barb og hendes katte, der ikke værdiger mig et blik.

I går morges fik vi små madpandekager. Den ene var med baked beans og bacon, og den anden var med æg og bacon..
Hvis jeg kan undgå det, vil jeg ikke have det igen i nærmeste fremtid..



Da jeg var den første udvekslingsstudent der kom af mig og Margherita, måtte jeg vælge værelse først, så jeg valgte det grønne, da det var det pæneste..