Powered By Blogger

torsdag den 24. april 2014

Torsdag D.24. april 2014

Endelig har jeg fundet ud af hvem min værtssøster fra Italien er. Hun hedder Margherita, og er ca. på min egen alder. Barb sendte mig hendes navn, os så fandt jeg hende på Facebook. Vi brugte næsten en hel dag på at skrive sammen over Facebook. 
Vi har ret mange ting tilfælles, fx kan vi begge to lide at læse, vores yndlingsserie er Harry Potter, og vi dyrker begge to sport.. :) 
Jeg synes at det er ret fedt at skulle bo med en italiener, bl.a. fordi de også lever anderledes end vi gør, og har dermed også andre normer end dem, jeg er vant til. Magherita skrev, at hun har latin i skolen, og hvis jeg vil, vil hun lære mig lidt italiensk og latin, hvis jeg vil lære hende dansk og tysk.. :) Nu må vi se hvor meget det bliver til.
Jeg har fået et super godt førstehåndsindtryk af hende, så jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget til at møde hende, og lære hende bedre at kende. 

Barb, som jo stadig har kontakt med mange af hendes tidligere udvekslingsstudenter, har givet dem mit navn, så jeg er allerede blevet venner med flere af dem på Facebook. De virker alle sammen også meget venlige, og alle sammen har skrevet, at Barb er en fantastisk værtsmor, som jeg skal glæde mig til at bo sammen med. Og når så mange siger det, kan det vel ikke være helt galt :)

Jeg har også fået tilsendt et skema over hvornår skolen starter, helligdage og ferier. De har helligdage vi ikke holder i Danmark, men til gengæld er deres påskeferie kun fredag-lørdag-søndag, så jeg tror det går nogenlunde lige op. 

Skolen starter d. 25 august og slutter d. 4 juni


tirsdag den 22. april 2014

Tirsdag D. 22 april 2014

Jeg har fået en meget lang velkomst-mail fra Barb, som jeg lige ville fortælle om.

Når jeg kommer over til hende, vil det være 5. gang hun har udvekslingsstudenter hjemme hos hende. Hun har stadig kontakt med næsten alle de tidligere udvekslingsstudenter, og de har besøgt hende flere gange efter udvekslingen også. Hun skriver også, at jeg højst sandsynligt vil møde flere af dem, mens jeg er derovre.

Barbs datter Stephanie er lige blevet færdig på Trinity University i San Antonio, men når jeg kommer derover, er Stephanie ikke hjemme, fordi hun er i Cambodia, hvor hun skal undervise i engelsk.

Barb blev skilt fra hendes ex-mand for mange år siden, De har begge været i militæret (Barb var i flyvevåbnet), og Barbs far var også i militæret. Nu er hun læge på en klinik for krigs-veteraner, så hun arbejder fuldtid, og en gang imellem om søndagen. Fordi hendes var var i militæret har hun rejst meget, og har bl.a. boet i Japan og Tyskland.

Hun skriver, at San Antonio har to seasoner; sommer og Januar. I Januar er der koldt, og der er muligvis is på vejene. Det sker ikke ret ofte at det sner. De får ikke fjernet isen, når den er der, så når der er is, lukker hele byen stort set ned...
Der er 2 temaparker i San Antonio; Six Flags Fiesta Texas http://www.sixflags.com/fiestaTexas/index.aspx og Sea World http://www.seaworld.com/sanantonio/ Hvis jeg vil, og det kan jeg ikke se nogen grund til ikke at ville, vil hun sørge for seasonpass til begge parker.
Hun vedlagde derudover et link, til hvis man vil læse om byen http://www.visitsanantonio.com/

Barb skriver selv, at hun hverken vil, eller kan, lave mad. Hun plejer at spise ude, eller finde noget frossent, som man tør op, og spiser. ...Jeg må nok hellere lære at lave bare lidt mad, så jeg selv kan byde ind med noget... Jeg skal også med hende ud at handle grøntsager, for det hader hun, men det gør slet ikke noget, for så har jeg stor indflydelse i hvad jeg selv skal spise.

I alle hendes år som værtsmor, har hun prøvet at give hendes udvekslingsstudenter en oplevelse hver måned. Hun har fx taget dem med til NASA i Houston, Disney World i Florida, Las Vegas og Grand Canyon.

Jeg vil få en liste med pligter, men hun skriver at det alt i alt bare handler om at rydde op efter sig selv! Hvilket selvfølgelig er fair :) Jeg får et opholdsrum jeg skal gøre rent en gang om ugen, og så skal jeg SELV KLARE MIT VASKETØJ! :O
Det er jeg slet ikke vant til, så min mor er gået i gang med at lære mig op :)

Hun forventer selvfølgelig at jeg opfører mig ordentligt, og respekterer, at alle er forskellige. Hun vil heller ikke have, at jeg sidder på mit værelse dagen lang, uden at komme ud og møde nye mennesker.. Men det bliver helt sikkert ikke noget problem.

fredag den 18. april 2014

Fredag D. 18 april 2014


Jeg har i flere år gerne ville tage på udveksling til USA. I 7. klasse var jeg til et infomøde med YFU, som er den organisation jeg rejser med. Til mødet var der tidligere udvekslingsstudenter, der fortalte om deres oplevelser i deres værtsland. Mødet overbeviste mig om, at jeg ville på udveksling.

Efterfølgende lavede jeg en ansøgning, og blev indkaldt til et interview på YFUs hovedkontor, der heldigvis ligger i Tommerup på Fyn. På dagen blev vi delt ind i to grupper á fire ansøgere. Først skulle vi til et gruppeinterview, derefter til et enkeltmandsinterview, og tilsidst skulle vi tage en sprogtest, på engelsk selvfølgelig.

Efter tre uger fik vi svar, og jeg var heldigvis optaget :)

Jeg blev oprettet i en database, hvor værtsfamilierne fra USA kunne vælge hvem de ville have over. Jeg blev valgt hurtigt, og så kunne forberedelserne gå i gang.

En dag blev jeg ringet op af en medarbejder fra YFU, der fortalte mig om den dame der gerne ville have mig over. Jeg fik valget om jeg ville over til hende, fordi hun søgte to udvekslingsstudenter. Den anden udvekslingsstudent er en italiensk pige. Jeg takkede selvfølgelig ja til tilbuddet.

Derefter gik der laaaang tid før vi hørte noget.. I virkeligheden gik der kun et par måneder, men det føltes som en evighed.

Nu er der styr på det. Jeg skal til San Antonio, Texas. Hvor jeg skal bo sammen med Barbara (Barb) Roach, som fyldte 60 i Februar. Hun har en datter, Stephanie, på 24, men når jeg kommer derover, er hun flyttet hjemmefra. Barb har været i flyvevåbnet, men er nu læge på en klinik for krigsveteraner.

Jeg skal gå på Tom Clark Highschool, som ligger ca. 20 min. gang fra hendes hus.

Jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget.




Barbaras hus forfra

Barbara Roach og hendes datter Stephanie