Powered By Blogger

lørdag den 7. februar 2015

NASA

Den foerste weekend i December tog Barb, Margherita og jeg til Houston for at besoege rumstedet NASA. Barb havde booket os ind paa et fancy hotel, hvor vi havde en suite. Vi ankom sent fredag aften, saa vi gik direkte i seng, saa vi kunne staa op og komme aftsed i god tid loerdag morgen. Vi kom ind i en stor bygning der var fyldt med smaa skulpturer, robotter og stande med maanesten, meteorstykker osv.





Vi tog paa en guidet tur i hele NASA omraadet, hvilket var rigtig stort. Vi satte os paa en lille tog, hvor vi stoppede et pat steder, fx kontrolrummet, hvorfra folkene holder styr paa alt hvad der bliver sendt op i rummet. 


For et par aar siden blev rummet renoveret, og bygget om, men det tidligere rum er det man ser i filmen Apollo 13. Vi var saa heldige at paa en af skaermene kunne man se live optagelser fra Mars, og vi saa en solopgang. Det saa meget anderledes ud, og det var ovre super hurtigt. 




Vi saa ogsaa stedet hvor astronauter traener inden de skal op i rummet, og den foerste raket de sendte op i rummet, og smaa flag, der representerede hver Apollo rejse. 


Paa hele den guidet tur var vi undenfor, undtagen naar vi stoppede for at se kontrolrummet, eller raketten. Hele turen tog 2 timer, pg.a. at omraadet er saa stort. Paa den sidste del af turen koerte vi forbi en kirkegaard, hvor mange af astronauterne er begravet, saa vi holdte 2 min tavshed, og koerte tilbage til bygningen. Det var omkring 22 grader hele weekenden, saa det var jo dejligt at kunne baere shorts i December maaned.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar